gerb

 

К А Ф Е Д Р А

МЕНЕДЖМЕНТУ ОРГАНІЗАЦІЙ І АДМІНІСТРУВАННЯ


Адреса: вул. Генерала Чупринки, 105, к 508,  м. Львів, 79057. Тел. /факс: +38(032) 258 42 20               

Науковці НЛТУ України взяли участь у семінарі Британської Ради в Україні з активного навчання та педагогічного лідерства

14-16 березня 2017 року у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбувся тренінговий семінар з активних методів навчання "ActiveLearningandPedagogicalLeadership" для науковців різних галузей, організований за підтримки Британської Ради в Україні. Навчальні семінари Британської Ради в Україні (BritishCouncilUkraine) – це унікальна можливість для освітян, науковців та дослідників отримати глибокі знання у сфері комунікації, міжнародної співпраці, обміні досвідом та результатами наукових досліджень.

 mg 7907

Тренінговий семінар проводився за участі викладачів та науковців – представників з 17 університетів України, які пройшли попередній відбір та повинні були відповідати певним кваліфікаційним вимогам, зокрема щодо знання англійської мови на рівні не менше В2 та досвіду участі в міжнародних проектах. Від нашого університету активну участь у роботі семінару взяли доцент кафедри менеджменту організацій і адміністрування Ковалишин В.Р., доцент кафедри лісопромислового виробництва і лісових доріг Магура Б.О., асистент кафедри менеджменту організацій і адміністрування Шведюк Ю.В. та аспірант кафедри екологічної економіки, інженер відділу міжнародних зв’язків Лесюк Г.М. Тренерами семінару були викладачі Центру досліджень і практики вищої освіти Роберто Ді Наполлі (Dr Roberto Di Napoli) і Сабріна Пома (Dr Sabrina Poma) із Кінгстонського університету (м. Лондон, Великобританія).

Основна мета семінару полягала у набутті навиків роботи в команді, швидкості прийняття рішень, вміння ефективно застосовувати отримані знання. Курси розроблені для розвитку комунікативних навичок молодих науковців в міжнародному освітньому просторі та включають ознайомлення із інтерактивними методами навчання та можливістю застосування їх на практиці. Семінар надав учасникам поглиблене розуміння методик та технологій активного навчання та роботи зі студентською аудиторією. Однією з сучасних методик активного навчання є так зване «перевернуте навчання» (Flipped Classroom), що змінює звичний процес навчання наступним чином: освоєння теоретичного матеріалу є самостійним завданням для студентів, яке має бути виконане до початку заняття, оскільки час у навчальній аудиторії використовується для обговорення проблемних питань та практичних завдань. Іншим активним підходом до навчання, з яким детально познайомилися учасники тренінгу, є «навчання засноване на проблемі» (Problem-basedlearning), суттю якого є попередня постановка, потім колективне обговорення та аналіз шляхів вирішення проблеми. Обов’язковою умовою застосування цих двох методів навчання є використання попередньо набутих знань студентів, а викладач при цьому виконує роль модератора, що допомагає студентам досягти очікуваного результату. Очікуваним результатом застосування активних методів навчання є трансформація інформації одержаної студентами під час підготовки до занять в знання. Формат семінару – вільне спілкування, спонукання до креативного мислення та формування нових ідей.

Нагадаємо, що викладачі і співробітники НЛТУ України й раніше брали активну участь в інших програмах Британської Ради в Україні, зокрема Програмі розвитку лідерського потенціалу університетів України, програмах «Інтернаціоналізація вищої освіти», «Міжнародний відділ університету: кращі практики», «Researcher Connect», а також літній школі «Teacher Development Summer School» в рамках проекту «English for Universities».

Висловлюємо щиру подяку керівнику відділу міжнародних зв’язків НЛТУ України доц. Врублевській О.В. за налагодження співпраці між НЛТУ України та Британською Радою в Україні. Радимо усім детальніше познайомитись з діяльністю Британської ради в Україні і в майбутньому не втрачати унікальної можливості спробувати свої сили у подібних заходах.

  В. Ковалишин

Б. Магура

Ю. Шведюк

Г. Лесюк

GREEN Blue Orange BACK TO TOP