gerb

 

К А Ф Е Д Р А

МЕНЕДЖМЕНТУ ОРГАНІЗАЦІЙ І АДМІНІСТРУВАННЯ


Адреса: вул. Генерала Чупринки, 105, к 508,  м. Львів, 79057. Тел. /факс: +38(032) 258 42 20               

Опитування студентів щодо профорієнтаційної роботи університету

Нещодавно було проведено опитування студентів 1-го курсу напряму підготовки "менеджмент" щодо профорієнтаційної роботи університету. В опитуванні прийняли участь 37 студентів із 48, котрі навчаються на першому курсі стаціонару. Студентам було поставлено запитання: "з яких джерел Ви дізналися про НЛТУ України".

Відповідь на це питання представлена на рис. 1.

 

anketuvannia

Рис. 1. Результати розподілу респондентів за відповіддю на питання про джерела отримання інформації про університет

 

Найбільша кількість студентів отримала інформацію про НЛТУ України з сайту університету (18 осіб). Значна частина студентів дізналася про наш навчальний заклад від батьків, друзів, знайомих (13 осіб). 7 осіб отримало інформацію про університет із соціальних мереж. Варто зазначити, що на момент проведення вступної кампанії університет не був активним у соціальних мережах, отже студенти отримали інформацію про університет від інших користувачів соціальних мереж. 5 студентів дізналися про університет з буклетів. Також часто студенти використовували інформацію з довідників про вищі навчальні заклади (5 осіб). Варто акцентувати увагу на тому, що часто студенти використовували кілька інформаційних джерел одночасно.

Троє з опитаних респондентів виявили бажання здобувати другу вищу освіту у центрі ДПО. Загрозливим, на нашу думку, є відповідь на питання про навчання на заочній формі (16 студентів виявили бажання навчатися на заочній формі). 26 із опитаних студентів проживають у гуртожитку, 10 вдома і 1 винаймає квартиру. Тобто можливість проживання у гуртожитку є конкурентною перевагою НЛТУ України перед іншими (насамперед приватними) навчальними закладами. Цікавим є факт, що студенти котрі проживають вдома, у більшості випадків, при прийнятті рішення про вступ, використовували інформацію від батьків.

Студентам була надана можливість висловити свої побажання щодо покращення профорієнтаційної роботи університету. Варто сказати, що значна частина опитаних, у коментарях, визнали профорієнтаційну роботу університету такою, що не потребує вдосконалення. Проте були і побажання, серед котрих є такі:

відкриття нових напрямів підготовки (це побажання одночасно висловили кілька студентів);

популяризувати діяльність університету у соціальних мережах (це побажання одночасно висловили кілька студентів);

збільшити розмір стипендії;

більше використовувати рекламу на радіо і телебаченні;

читати лекції з використанням комп'ютерного проектора;

організовувати цікаві подорожі;

покращувати рівень викладання навчальних дисциплін та кваліфікацію викладацького складу;

покращувати та осучаснювати навчальну базу.

 

 

 

 

GREEN Blue Orange BACK TO TOP