gerb

 

К А Ф Е Д Р А

МЕНЕДЖМЕНТУ ОРГАНІЗАЦІЙ І АДМІНІСТРУВАННЯ


Адреса: вул. Генерала Чупринки, 105, к 508,  м. Львів, 79057. Тел. /факс: +38(032) 258 42 20               

У травні 2016 студенти НЛТУ України пройшли стажування у Карпатському біосферному заповіднику в рамках співпраці з Університетом сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина)

У рамках дружнього візиту команди студентів і викладачів до Національного лісотехнічного університету України, яку очолив професор Університету сталого розвитку міста Еберсвальде (Німеччина) Пєр Ібіш, протягом 23-28 травня 2016 р. відбулася практика «Ecosystemmanagementintransformationcountries» на базі Карпатського біосферного заповідника. Головне завдання практики зрозуміти закономірності і процеси управління екосистемами, а також основні чинники, які стимулюють розвиток і трансформацію соціально-екологічної системи в Західній Україні.

IntershipIntership1

Для вирішення цього завдання студенти німецького Університету сталого розвитку (Німеччина) та Коледжу університету м. Врітл (Великобританія), серед яких були вихідці не тільки із Німеччини та Великобританії, але із Нігерії, Гани, Бангладеш, Аргентини, США, Австралії, загалом із десяти країн, разом із студентами Вікторією Василів (М-3), Анастасією Тиндик (М-3), Андріяною Даниляк (ЕК-3), Яриною Галапац (ЕК-2) та аспіранткою кафедри екологічної економіки Оксаною Пелюх поділилися на чотири груп для дослідження біорізноманіття, загроз антропогенного впливу, особливостей природокористування на природоохоронних територіях, сільської культури та використання природних ресурсів

.Intership2Intership3

 

Під час практики студенти також мали змогу взяти участь у міжнародному науково-практичному семінарі «Роль програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» у збереженні та вивченні природних та культурних цінностей Європи» з нагоди 45-річчя прийняття Програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», який відбувся 26 травня на базі Карпатського біосферного заповідника. У його роботі, окрім викладачів та студентів, взяли участь науковці, керівники й спеціалісти природоохоронних та навчально-освітніх закладів, представники органів місцевого самоврядування.

Учасники семінару взяли також участь 27 травня у міжнародній студентській конференції, яка пройшла у конференц-залі Карпатського біосферного заповідника. На конференції студенти презентували аналітичні доповіді, підготовлені ними за результатами  досліджень стану екологічної та соціально-економічної ситуації в національному природному парку «Яворівський» (Львівська область), природному заповіднику «Горгани» (Івано-Франківська область), Карпатському біосферному заповіднику, селі Богдан (Закарпатська область) та інших населених пунктах, що розташовані у зоні діяльності природоохоронних територій.

За цей тиждень стажування наші студенти отримали чималий досвід та багато нових знань. Вдосконалили свій рівень англійської мови. Побувавши у ролі інтерв’юера дізналися про місцеву культуру та традиції.

Підготували

Оксана Пелюх

Вікторія Василів

Анастасія Тиндик

 

 

 

GREEN Blue Orange BACK TO TOP